Over Esther Goossens

Neem contact op
Home » Over Esther Goossens

Het zijn de mensen achter de klachten die me aanspreken. Dat is de reden dat ik me meteen na de opleiding fysiotherapie (1993) ben gaan specialiseren in psychosomatische fysiotherapie. Op mijn werkplekken in een gezondheidscentrum, een ggz-instelling en een praktijk met haptonomisch werkende fysiotherapeuten en psychologen heb ik veel samengewerkt met andere behandelaren.

Tijdens de Haptonomie opleiding in Doorn (2008) heb ik mezelf echt leren kennen. Het heeft me ook geleerd om op een open, betrokken, aandachtige wijze het contact met de ander aan te gaan. Dat je via beweging, plezier en verbinding krachtig in het leven kan komen staan, heb ik ervaren en doorgegeven als groepsbegeleider en coach bij BigMove (een ggz-behandelprogramma).

Mijn werkwijze is veelal lichaamsgericht. Het is het lichaam waar de klachten ervaren worden en het is ook het lichaam dat de mogelijkheden voor herstel aanreikt. Ons lichaam geeft zoveel meer inzicht en kracht dan we voor mogelijk houden. Het voelt nuances voordat we er zelf woorden voor hebben; laat heel nauwkeurig onze grenzen kennen; weet ervaringen die het hoofd niet meer weet en helpt emoties te dragen.  Eeuwenoude spreekwoorden als ‘op eigen benen staan’ en ‘lekker in je vel zitten’ worden niet voor niets nog steeds gebruikt. Het aanboren van deze kracht en wijsheid geeft richting en mogelijkheden tot groei.

Als het de behandeling ten goede komt werk ik graag samen met huisartsen, psychologen, specialisten of andere behandelaren.

Mijn opleidingen

  • HBO fysiotherapie in Amsterdam (1993)
  • Post-HBO Psychosomatische fysiotherapie (1997)
  • Opleiding haptonomie (2008)
  • BigMove scholing (2012)
  • Diverse bij- en nascholingen van 1993 tot heden.

Ga aan de slag met je gezondheid

Contact met Esther