Home » Reviews
Een tijd geleden heb ik op advies van mijn psychotherapeut een afspraak bij Esther gemaakt. Ik had last van angst en paniekklachten waarbij psychotherapie niet voldoende hielp. Met mijn hoofd begreep ik wat er gebeurde; mijn gevoel zei me wat anders. Esther heeft mij geholpen bij het leren kennen van mijn grenzen, en verbinden met mezelf en van hieruit met de ander. Mijn kwaliteit van leven is velen male hoger omdat ik heb leren voelen wie ik ben en wat ik wil! Mijn angstklachten zijn met zeker 70% gereduceerd en ik heb al lange tijd geen paniekaanval meer gehad.
Dionne (32 jaar)

Tijdens mijn burn-out heb ik veel last gehad van een enorm energie-gebrek, overprikkeling en angst- en paniekklachten. Esther heeft mij heel erg geholpen met het inschatten van mijn energiehuishouding en mijn grenzen hierbij te leren kennen. Ik ben deze grenzen gaan herkennen door te leren luisteren naar mijn gevoel en de signalen te ontdekken die mijn lichaam en geest gaven bij het overtreden van deze grenzen. Hierdoor heb ik mijn lichaam en geest beter leren kennen en ben ik energie gaan sparen. Bovendien heeft dit mij vertrouwen gegeven en ben ik inmiddels vrij van angst- en paniekklachten en weer vol energie. Esther heeft een rustige, persoonlijke en gestructureerde aanpak die ik als heel prettig ervaren heb. Ik raad iedereen aan, specifiek met burn-out klachten, om bij Esther in therapie te gaan.
Luuk (32 jaar)

Ik ben door de huisarts verwezen vanwege hypochondrie klachten en was veel bezig met ziekte en de angst en paniek daarvoor. Voorheen zat ik in mijn hoofd en zoomde in op pijntjes in mijn lijf. Esther heeft uitgelegd hoe het lichaam werkt bij angst en stress en ze heeft me geleerd om op een andere manier bewust te zijn van mijn lichaam, waardoor ik beter kan blijven voelen wat er gebeurt. Ik kan nu ook veel genuanceerder voelen hoe het met me gaat. Hierdoor beleef ik situaties anders en loopt de spanning niet meer zo hoog op. Natuurlijk schiet nog ik nog wel eens in de stress, maar ik kan rustiger blijven en herstel sneller doordat ik vaardigheden en tools heb gekregen om met spanningsvolle situaties om te gaan.
Jolanda (61 jaar)

Met mijn ziel onder mijn arm kwam ik bij Esther. Ik was getipt door mijn bedrijfsarts m.b.t. psychosomatische fysiotherapie en had burnout klachten, slaapproblemen en druk op de borst. Ik voelde me meteen welkom bij haar en ze nam mijn klachten heel serieus. Ze heeft me geholpen om ook naast haar begeleiding ook hulp te krijgen van een psychotherapeut. Ik voelde me veilig, gezien en gehoord bij haar en kon eindelijk dingen open leggen zonder vrees voor oordelen en er werd goed op ingestoken. Haar behandelvorm is divers en kan per keer verschillen; het sluit aan op datgene waar je op dat moment mee binnen komt bij haar. Ook na afloop werkte het nog bij me door; de bewustwordingen, de daar bij horende gevoelens en hoe daar mee om te gaan. De invloed van dat alles op mijn lichaam en mijn lichamelijke klachten heeft ze me laten ervaren en dat is me steeds meer helder geworden. Het heeft me vooruit geholpen, ook al was het niet altijd makkelijk en heb ik zelf nog het nodige te doen. Ik kan Esther zeker aanraden, ze is naast professioneel ook een fijn mens.

Marina (42 jaar)

Ga aan de slag met je gezondheid

Contact met Esther